30 Temmuz 2012 Pazartesi

telefonla satış

günün en yoğun saatinde cep telefonu çalar, müsait değilsindir ve meşgule atarsın. numarayı da tanımadığın için umursamazsın. ama karşı taraf ısrarlıdır. arar da arar. ta ki sen açana, cevap verene kadar. veee sonunda o çok mühim aramaya cevap verirsin. karşıdan bir bant kaydı duyarsın:

-iyi günler. 1 ayda sigarayı bıraktırıyoruz, falan filan falan filan ebelek gübelek lay lay lom. eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız 1e basın bimnemne yapmak istiyorsanız 2ye basın.

bu saçma olayı yaşayan ben, sigara kullanmadığım halde 1'e bastım. bastığım gibi telefon çattadanak yüzüme kapandı. aradan 30-40 dakika geçtikten sonra aynı numaradan gayet kibar konuşan bir zat-ı muhterem beni aradı. sigarayı bırakmak istediğim için bana dönmüşler. ben de onlarla şu konuşmayı yaptım:

ben - beyefendi size birkaç sorum olacak:
1-sigara kullandığımı nereden biliyorsunuz?
2-sigarayı bırakmak istediğimi nereden çıkardınız?
3-numaramı nereden aldınız?

telefondaki hödük - efendim bu konudaki yetkili arkadaşıma aktarayım sizi. iyi günler. 

ÇAT. DIT DIT DIT DIT DIT DIT DIT DIT   

anlaşılacağı üzere yine çattadanak suratıma kapatılan bir telefon. 

şimdi ben merak ediyorum. bizim numaralarımızı bunlara kim veriyor? ne hakla bizi rahatsız edebiliyorlar? gsm operatörümden şüphelenmekteyim. çünkü bu operatöre ait hattıma sürekli bu tarz telefonlar gelirken, diğer gsm operatörüne ait hatta hiç bir reklam, sapık supuk aramalar gelmiyor. acaba bizim gsm operatörü numaralarımızı satıyor mu? öff paranoyak olduk bunların yüzünden.  

geçenlerde babamı arayıp kutsal kitabımızı satmaya çalışmışlar. ama bu sefer tarz daha farklı:

- X (babamın adı) abi iyi günler. falan fişman yalan dolan bla bla bla.....

adamlar utanmasalar, "abi bu akşam bi yemeğe gelelim" falan diyecekler.

haa bir de SALİH (salih güzel oldu ama :) markayı siz bulun artık) Armutlu Evleri için arıyoruz. ayrıca tekne gezimiz var. bu markanın tacizinden kurtulana kadar az çekmedik ailecek.  

neyse efendim anlayacağınız telefon tacizlerinden bıktık. yeter yahu. artık telefonla satışlara yasak gelsin. istemiyoruz kardeşim sizin malınızı, tedavinizi, ebeleğinizi gübeleğinizi.